nieuws

Doetinchems Donker: eigen bier voor Orangerie De Pol

Café 476

Speciaal voor het herfst- en wintermenu van restaurant Orangerie De Pol in Doetinchem is een seizoensbier gebrouwen, dat gedoopt is tot Doetinchems Donker. In het bier zijn lokale ingrediënten verwerkt, waaronder kamille, dat geplukt is in de tuin van het restaurant en het bier voorziet van een kruidig aroma.

Doetinchems Donker: eigen bier voor Orangerie De Pol

Een gastronomisch bier dat als aperitief kan worden gedronken of uitstekend geschikt is voor mooie bier-spijs combinaties. Het bier is speciaal gebrouwen voor de donkere dagen in de glazen kas van Orangerie De Pol. Het restaurant is in mei 2018 geopend en ligt in de bossen van Doetinchem op de weg naar Gaanderen. Er wordt gekookt vanuit de seizoenen en wat de Achterhoek te bieden heeft.

Doetinchems Donker: Duits Schwarzbier

Doetinchems Donker is een traditioneel gebrouwen Duits Schwarzbier, dat zijn gitzwarte kleur te danken heeft aan de gebrande mouten die in het brouwproces zijn gebruikt. Het donkere bier is in tegenstelling tot een Porter of Stout niet bitter en zoet, maar mild en fris van smaak. Het bier heeft een tweede gisting op de fles en een laag alcohol percentage van 5% en is makkelijk doordrinkbaar.

Reageer op dit artikel