nieuws

Eigen café-restaurant voor poppodium Melkweg: Milk

Café 587

Poppodium Melkweg in Amsterdam heeft een eigen café-restaurant geopend. De naam is Milk en dit horecabedrijf zit aan de achterkant van de Melkweg aan de Marnixstraat 409 in Amsterdam.

Eigen café-restaurant voor poppodium Melkweg: Milk

Het interieur van Milk Amsterdam is gebaseerd op het American diner concept. Milk is de hele dag geopend voor lunch, borrel en diner. Er worden seizoensgebonden gerechten geserveerd met Aziatische invloeden. De ingang zit aan de Marnixstraat, aan de achterzijde van het poppodium. Milk deelt de ingang met Melkweg Expo en zit schuin tegenover het DeLaMar Theater.

De keuken staat onder leiding van chef-kok Jermaine Liesdek (Supperclub, Holland Casino en Daalder) en hij serveert met het team seizoensgebonden gerechten die geïnspireerd zijn op de Aziatische keuken.

De gerechten worden bereid met moderne kooktechnieken. Milk maakt zoveel mogelijk gebruik van lokale producten als brood, vis, vlees, groente en gedistilleerde dranken en wijnen. Het assortiment op de kaart (te denken aan een Galaxy Burger) is daarnaast veelal biologisch en zal om de drie maanden wisselen.

Doordat Milk de gehele dag geopend is, biedt het niet alleen een plek voor bezoekers of artiesten van de Melkweg, maar ook voor andere gasten. Milk deelt de ingang en openingstijden met de Melkweg Expo. De zaak is op maandag gesloten.

In deze expositieruimte wordt werk van jong talent op een laagdrempelige manier gepresenteerd aan een divers publiek. De directe verbinding met het café/restaurant maakt het mogelijk om een borrel of diner te combineren met een bezoek aan de – gratis – expositie.

Interieur Milk Amsterdam

Ontwerpbureau SWEET, onder leiding van Tanja Soeter (o.a. bekend als creative director van HEMA), heeft als inspiratie voor het interieur het concept van een American diner genomen. De look en feel zijn hierdoor iconisch, simpel en rebels, maar ook toegankelijk. Dankzij het zwart/witte kleurgebruik beweegt de ruimte gemakkelijk mee met de dag (van de ochtend tot aan de nacht) en zorgt daarnaast voor contrast met het kleurrijke eten.Interieur

Uiteraard wordt er ook een link gelegd met de Melkweg. Zo staan er verspreid door de ruimte glazen melkflessen (refererend naar de oude melkfabriek) en is de herkenbare huisstijl doorgevoerd. Bovendien wordt er een ode aan het diverse publiek van de Melkweg gebracht.

Atelier Jùnn heeft de bezoekers tijdens shows, expo’s en clubnachten gefotografeerd en hier speciale afdrukken op glasplaat van gemaakt. De portretten prijken in de ruimte aan de muur en zullen steeds verder worden aangevuld met foto’s van nieuwe bezoekers.

Foto's

Reageer op dit artikel