nieuws

Bierbrouwer Maximus introduceert Oosterscheldekreeftbier

Café 541

Bierbrouwer Maximus introduceert Oosterscheldekreeftbier
(c) Peter Roek

Onder de naam Nautilus heeft de Utrechtse bierbrouwer Maximus een passend Oosterscheldekreeftenbier gelanceerd om de kreeftmenu’s van de Kring van de Oosterscheldekreeft te begeleiden. Nautilus heeft een Zeeuwse basis door de keuze voor de mout waarmee het is gebrouwen, die voor 100% afkomstig is van mouterij ‘The Swaen’ in Kloosterzande. 

Bierbrouwer Maximus werkt vaak met lokale producten en heeft daarom een connectie met Zeeland gezocht. Nautilus White Lager is een ondergistend tarwebier dat tussen een lager en een witbier in zit. Het bier smaakt fris met citrusaccenten en heeft natuurlijke zoetigheid en een licht bittertje dat past bij het kreeftenvlees, terwijl het romige van de tarwe erg goed combineert met het vettige van sauzen. Het is een toegankelijk bier en afgestemd op de verschillende Oosterscheldekreeftmenu’s.

Kring van Oosterscheldekreeft

Het bier is op fles verkrijgbaar (33cl) exclusief bij de restaurants van de Kring van de Oosterscheldekreeft en enkele Zeeuwse speciaalzaken. De Kring van de Oosterscheldekreeft is opgericht door een aantal gerenommeerde, Zeeuwse restaurants om hun expertise en ervaring te bundelen ter promotie van de  Oosterscheldekreeft. Als ‘Zeeuwse Zilte Zaligheid’ staat de Oosterscheldekreeft elk jaar op het erepodium.

Reageer op dit artikel