nieuws

Inschrijving Dutch Beer Challenge nog één week geopend

Café 534

Inschrijving Dutch Beer Challenge nog één week geopend

Brouwerijen die zich willen inschrijven voor de vijfde editie van de Dutch Beer Challenge, kunnen dat nog doen tot 8 maart. Tientallen juryleden zullen woensdag 20 maart weer honderden bieren in diverse categorieën proeven en beoordelen.

Rotterdam is woensdag 20 maart 2019 weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vijfde keer de Dutch Beer Challenge georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben al één of meer van hun bieren ingeschreven, van grote bekende tot kleine onbekende brouwerijen. Wie dat nog niet gedaan heeft, kan dat nog tot en met 8 maart doen.

Het aantal brouwerijen in Nederland is afgelopen jaren explosief gegroeid tot ruim 650 en de Dutch Beer Challenge is een kans voor Nederlandse brouwers om zich te meten met hun collega’s. Tijdens de vorige vierde editie van de Dutch Beer Challenge in 2018 waren er bijna 400 bieren in competitie die blind werden geproefd en gekeurd door ruim 40 zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters als internationale ‘beerjudges’ en specialisten.

De jury proeft blind in verschillende biercategorieën, zoals pils, saison, licht en zwaar blond, pale ale, IPA, licht en zwaar donker, bock en dubbelbock, stout/porter, gerstewijn, witbier en weizen, fruitbieren en houtgelagerde bieren.

Bieren Dutch Beer Challenge 2017

Bekendmaking winnaars Dutch Beer Challenge

Op 18 april 2019 om 16.00 uur maakt de wedstrijdleiding de winnaars per categorie bekend in Theater Kantine Walhalla in Rotterdam, met aansluitend een gezellige afterbierborrel in samenwerking met Kaapse Brouwers. De Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland 2019’ wordt op 16 mei 2019 in de Grote Kerk in Den Haag uitgereikt tijdens het openingsevenement van de achtste Week van het Nederlandse Bier.