Lefebvre's Liquorbar geopend in Utrecht

Lefebvre's Liquorbar geopend in Utrecht

Op het Neude in Utrecht is Lefebvre's Liquorbar geopend, pal naast de andere zaak van Ernest Lefebvre, Wijncafé Lefebvre. 'Liquorbar'- liquor is de verzamelnaam van drank- is geïnspireerd uit de tijd dat Ernest in Chicago woonde en werkte.

Het team van Lefebvre geeft advies op maat uit een breed assortiment van drank. Zo kunnen gasten iedere dag proosten met lokale bieren, bijzondere wijnen, maar ook met zero heros en sterke drank met een verhaal.

Met het interieur wil Ernest het inspirerende verhaal over ‘Liquor’ verder vertellen. Namelijk dat het niet vanzelfsprekend is dat je een keuze hebt, wat er in je glas zit. Precies 100 jaar geleden kopten de kranten ‘US is voted dry’ en was de drooglegging in Amerika een feit.

Lefebvre’s Liquorbar

Verder geeft Lefebvre’s Liquorbar lokale brouwerijen en kleine distilleerderijen een podium. Zo wordt er samen gewerkt met brouwerij de Leckere en met distilleerderij ‘De Pronckheer’, waarmee zelfs een eigen NODE Gin en Vodka is gestookt. De botanicals van Liquorbar’s NODE Gin en NODE Vodka zijn geïnspireerd door de Neude, ofwel Node, vroeger een moeras vol met verschillende planten, kruiden en bloemen.

Borrelhappen

Lefebvre’s Liquorbar

Op de kaart staan gerechten om te delen: gamba’s, slicers van Angus beef, borrelhappen, oesters met een vleugje vodka. In de kelder kunnen gasten poolen.