Horecaondernemer moet sloopauto's van terras verwijderen

Horecaondernemer moet sloopauto's van terras verwijderen

Horecaondernemer Ferdi van Essen van Terra Nova in Putten heeft de sloopauto's op zijn terras, op last van de gemeente, weggehaald. Omdat je met vier vrienden wél in één auto mag zitten, maar niet op het terras, plaatste de horecaondernemer als actie met een knipoog...auto's op zijn terras.

Hij belde het plaatselijke sloopbedrijf die hem wat oude auto's leverde, deze bouwde hij om en dienden vervolgens als zitjes op zijn terras. Lang mocht hij de auto's niet laten staan. De ondernemer is er niet erg rauwig om. De publiciteit die zijn actie opleverde, was ongekend.

‘Ik verwacht dat de gemeente binnen nu en een uur op de stoep staat’, zei hij woensdag al tegen Misset Horeca. Bang voor een boete is hij niet. ‘Mits de gemeentelijke controleur een beetje gevoel voor humor heeft.’ Hij vervolgt: ‘Wij snappen de regels wel, maar aan de gast is het niet uit te leggen.’ Daarom belde hij autosloperij Pieper met de vraag of die nog wat auto’s voor hem had.

'We hebben er goed over nagedacht. Het is een actie met een knipoog, vooral om mensen aan het nadenken te zetten.’ Twee auto’s waren zo omgebouwd dat er vier personen in konden borrelen, en één auto was geschikt gemaakt voor drie gasten.

Binnen kan Terra Nova met de huidige maatregelen maar zestien gasten kwijt. ‘Dus daar moeten we het echt niet van hebben.’ Ferdi van Essen zegt de lockdown aardig te zijn doorgekomen. ‘Het was natuurlijk bizar dat we toen op 15 maart ineens dicht moesten, maar onze kaart was al ingericht op afhaal, dus daar hebben we toen onze hoofdzaak van gemaakt. Daar konden we goed mee uit de voeten, omdat de concurrentie beperkt was in Putten.’ De ondernemer van Terra Nova, naast een restaurant ook een midget- en minigolfbaan, hoopt vooral dat snel de zon weer gaan schijnen, zodat gasten weer naar het terras komen.