The Stockroom Groningen: cocktailbar wordt slijterij

The Stockroom Groningen: cocktailbar wordt slijterij

Cocktailbar The Stockroom Groningen, dat vorig jaar open ging, heeft z'n geheime entree - een voormalig magazijn -  omgetoverd tot een slijterij. Hier verkopen de ondernemers onder meer hun eigen, home made-producten.

De eigenaren van The Stockroom Groningen, Lennart Deddens en Erik Beeftink, zeggen met deze stap 'met een gestrekt been deze drooglegging in te gaan en voor cocktail-minnend Nederland de on- en offline Stockroom Liquor Store te openen'.

De roaring-twenties-style-bar staat bekend om z’n zelfgemaakte spirits (o.a. moutwijn, wodka), bitters, likeuren, siropen en garnering: die zijn nu te koop in de (online) Store. Het is een klein magazijn dus limited space betekent limited editions van grote drankmerken, speciaalbieren die niet meer verkrijgbaar zijn, óf een mooie fles gin met daarbij de juiste mixers voor een goede prijs, bijvoorbeeld.

Ook zijn er pakketten met daarin alles wat je nodig hebt om zelf een cocktail te maken. De Stockroom bartenders leggen daarbij via Youtube stap-voor-stap en in max. anderhalve minuut uit hoe je bijvoorbeeld een Good Thymes Honey, Autumn Walk, Bobby's Negroni, Moscow Mule of Fruits, Bloody Fruits maakt. Ze hebben deze cocktails al in een fles gedaan (gepre-batched) dus hij hoeft hem alleen nog afgemaakt te worden met ijs (ook in het pakket en op maat van het glas gemaakt) en de garnering.

Meer dan cocktails

The Stockroom Liquor Store is elke dinsdag tot en met donderdag open van 13:00 - 18:00 uur en zaterdag en zondag van 13:00 - 19.59 uur. Online kan altijd besteld worden. Maar de ondernemende cocktailmannen doen meer.

Groningers kunnen een kerstboom bij ze bestellen via horecaboom.nl. 'Een echte Nordmann, zonder kluit maar mèt een gratis fles wijn èn een BOELbon', aldus de ondernemers. 'Voor een potje jeu-des-boules om naar uit te kijken en bestel er gelijk een lekker kerstpakket of -kado bij: het Stockroom cocktailpakket - vijf pre-batched cocktails in een feestelijke doos.'

The Stockroom Groningen

Dan is er op 14 november een online cocktail-workshop in samenwerking met het Rotterdamse bar-restaurant Botanero. Hierin wordt getoond hoe je een ‘jenever & suikerbiet’n jonge’ maakt. Belangstellenden kunnen de workshop-box inclusief alle benodigde ingrediënten voor €35 (excl verzendkosten) bestellen via locktails2020@gmail.com, of afhalen bij Botanero in Rotterdam aan de Mariniersweg 55.