't Veerhuis bouwt extra verdieping bovenop huidige terras

't Veerhuis bouwt extra verdieping bovenop huidige terras

Vanwege de 1,5-meter maatregel heeft café 't Veerhuis in Wessem een extra verdieping bovenop het huidige terras laten bouwen. De verdiepingsvloer werd geplaatst in samenwerking met Spaan Metaal uit Nuenen en met goedkeuring van de gemeente Maasgouw.

Op de dag dat de vergunning voor dit project werd afgegeven, werd direct alles in werking gesteld om zo snel mogelijk te kunnen starten en er met de huidige versoepelingen er helemaal klaar voor te zijn.

Blijven ondernemen

Nu de maatregel van het maximum aantal van vijftig personen op het terras, is opgeheven, ziet de ondernemer het als een uitstekend moment om uit te breiden en volop in zetten op een drukke zomer. 'Het gaat om een tijdelijke constructie die er komt te staan tot November', vertelt eigenaar Bram Smeets. 'We willen laten zien dat er ook in de horeca tijdens de corona tijd een weg is, als er maar een wil is. Blijven ondernemen is daarbij belangrijk. Bijkomend voordeel is dat deze verdieping een nieuw en uniek perspectief op de Maas biedt.'

175 vierkante meter extra terras

De verdiepingsvloer creëert zo’n 175 vierkante meter extra terrasoppervlakte en staat op een stevige ijzeren stellage. De systeemconstructie wordt normaliter opgezet in een grote expocentra. Spaan Rental maakt unieke constructies en is gespecialiseerd in standbouw met grote overspanningen tot maar liefst 5 meter. Het bedrijf heeft ook veel last van de coronamaatregelen en de afgelasting van meerdere grote beurzen. 'Ook zij waren blij dat ze weer aan de gang mochten met een project als dit', zegt Smeets.

Over café ’t Veerhuis

Café ’t Veerhuis is gevestigd op Polstraat 1 in Wessem. Sinds 2013 is Bram Smeets de eigenaar van ’t Veerhuis. Het monumentale pand fungeert al jaren als café en ligt aan de oever van de Maas.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.