Cateringmedewerkers hittebestendig

Cateringmedewerkers hittebestendig

Ondanks de tropische temperaturen van de voorgaande weken blijken de cateringmedewerkers in Nederland erg hittebestendig. Bij de klachtenlijn van de FNV ...

Bij vakbond FNV Bondgenoten werd onlangs een klachtenlijn over werken in de hitte ingesteld. Daar kwamen tal van klachten binnen. 'Maar nog niet uit onze sectoren, catering en horeca', vertelt voorlichter Frederique Hermie van de Horecabond op verzoek van Misset Catering. Bedrijven als Sodexho en Prorest delen mee dat er geen extra ziekmeldingen zijn. 'Hoe de medewerkers van Prorest omgaan met de hitte? Gewoon doorgaan met onze dienstverlening. Al zal er uiteraard soms wel een stapje minder hard worden gelopen', is operationeel directeur Karel Vinke van Prorest eerlijk.

Volgens hem zijn er geen klachten binnengekomen van managers of medewerkers. Ook bij Sodexho zijn weinig tot geen klachten te horen, aldus woordvoerder Jeroen Stok. 'Al hebben de medewerkers op de locaties zonder airco het wel zwaarder. Zij kiezen dan voor de bloesjes met korte mouwen.' Ook Prorest biedt op locaties zonder klimaatbeheersingssysteem de mogelijkheid om luchtiger kleding te dragen.

Dat het vanwege de vakantieperiode rustiger is in de bedrijfsrestaurants zorgt ook voor de hittebestendigheid van de medewerkers. Die brengen tijdens de warmte andere producten aan de man dan op dagen met lagere temperaturen. 'We passen ons assortiment aan het weer aan, denk aan ijs, zomerfruit en salades', aldus Vinke. ,Bovendien wordt er meer water verkocht, ook in flesjes en minder soep.'

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.