nieuws

Maison en Bijenkorf koken kerstdiner voor thuis

Catering

Cateraar Maison van den Boer en warenhuis de Bijenkorf gaan samen kerstdiners voor thuis leveren. De consument hoeft het thuis alleen nog maar op te warmen.

Maison en Bijenkorf koken kerstdiner voor thuis

Dat meldt BN de Stem. Afhalen van het diner kan op acht plekken in het land, zoals in de grote voetbalstadions.

La Place ging eerder al van start met de verkoop van kerstdiners voor thuis (onder meer geproduceerd door Hutten Catering), daar is het bedrijf nu acht jaar mee bezig. ‘Vorig jaar hebben we 80.000 couverts verkocht met kerst’, zegt een woordvoerder tegen de krant. Bij La Place worden de maaltijden een dag voor kerst afgehaald.

Ook toprestaurants zoals de Echoput zijn begonnen met het koken van kerstdiners voor thuis. Volgens Koninklijke Horeca Nederland is het een extra kans voor ondernemers en voor de consument zelf. ‘Voor ondernemers is dit een kans op extra omzet. Het is ook logisch: wij kopen toch al in en we hebben de vakmensen in huis. En per saldo is het voor de gast niet eens zoveel duurder dan wanneer je zelf boodschappen doet voor de feestdagen.’

Reageer op dit artikel