nieuws

Van Leeuwen Catering wint Haagse Lifestyle Award 2011

Catering

Van Leeuwen Catering op maat heeft met Ontdek, een concept voor de gezonde schoolkantine, de Haagse Lifestyle Award 2011 gewonnen. De cateraar verzorgt op verschillende scholen in Leidschendam – Voorburg de kantine.

Van Leeuwen Catering wint Haagse Lifestyle Award 2011

In het gezonde concept Ontdek staan smaak, variatie en versbereide producten centraal. Chermaine Kwant de diëtist van het bedrijf zegt: ‘Ons uitgangspunt is dat leerlingen gezond, betaalbaar, lekker en duurzaam eten. We laten hen zien dat gezond eten ook echt lekker is. We gebruiken volkoren brood, magere vlees- en kaasproducten en veel fruit en zuivel.’

De jury van het Lectoraat Leefstijlverandering liet weten blij te zijn met Van Leeuwen Catering op maat. ‘Zij dragen met hun diëtiste bij aan de oplossing voor een belangrijk maatschappelijk probleem. De cijfers spreken voor zich: in Nederland kampt meer dan 15 procent van de jongeren met overgewicht en dit aantal stijgt nog steeds. Hoofdoorzaak is de disbalans tussen voeding en beweging.’

Om goede ideeën en ‘duurzame interventies’ op het gebied van een gezonde leefstijl in de regio Haaglanden te stimuleren, organiseert het lectoraat jaarlijks de Haagse Lifestyle Award.