nieuws

Het Kwadrant wint Schoolkantine Award en €15.000.

Catering

Het Kwadrant, school voor praktijkonderwijs in Bergen op Zoom, heeft de Schoolkantine Award 2011 gewonnen. De jury is vol lof over het gezonde aanbod in de kantine, het enthousiasme van de werkgroepleden en het draagvlak binnen de school. Zij wonnen hiermee een Kantine Make-over ter waarde van €15.000.

Het Kwadrant wint Schoolkantine Award en €15.000.

Landstede in Zwolle wist de tweede prijs van €10.000 in de wacht te slepen. De derde prijs van €5.000 ging naar het ROC Friesland College in Leeuwarden. GroenLinks-kamerlid Jesse Klaver maakte de prijswinnaars bekend tijdens een feestelijke uitreiking in Den Haag met dagvoorzitter Angela Groothuizen.

Het Kwadrant heeft volgens de jury laten zien dat het mogelijk is om radicaal het roer om te gooien. Frituur, snoep en chips verdwenen. In plaats daarvan biedt de kantine nu gezonde producten aan die de leerlingen zelf maken en is er elke dag gratis fruit te krijgen.

Ze houden bij het samenstellen van de voeding rekening met duurzaamheid, maar ook met de uiteenlopende smaak en achtergrond van de leerlingen. De ene dag staat stamppot op het menu, de volgende dag couscous.

139 scholen dongen mee naar de Schoolkantine Award 2011. Deze prijs werd dit jaar voor de vierde keer uitgereikt aan de school die de meeste vooruitgang heeft geboekt bij het structureel gezonder maken van het aanbod in de schoolkantine.

Het Voedingscentrum hoopt dat andere scholen zich laten inspireren door de winnaars. Zeker op weg naar 2015, het jaar waarin alle schoolkantines in Nederland gezond moeten zijn (motie Vendrik, 2009). Een gezonde schoolkantine maakt gezond kiezen gemakkelijker voor leerlingen.

Reageer op dit artikel