nieuws

Afval scheiden restaurants Tweede Kamer gestopt

Catering

Restaurants in het parlementsgebouw van de Tweede Kamers in Den Haag zijn gestopt met het scheiden van afval. Politici bleken niet over voldoende discipline te beschikken om zich aan het scheiden van afval te houden.

Afval scheiden restaurants Tweede Kamer gestopt

Dat verklaart hoofd voorlichting van de Tweede Kamer, Jos Jochemsen, in De Telegraaf. ‘Misschien gebeurde dat niet expres hoor, maar wij konden het daarom alleen nog als “vervuild afval” aanbieden’.

Het gaat om het afval van drie restaurants. VVD-Kamerlid Neppérus stelt dat het scheiden van afval ‘een grote poppenkast’ is. Het kamerlid wijst op het feit dat veel gescheiden afval uiteindelijk weer op één hoop wordt gegooid. ‘Laat ze eerste eens iets doen aan al die individuele verpakkingen. Dat zou al enorm veel rotzooi schelen’, voegt Neppérus er aan toe.

Reageer op dit artikel