Albron met Zwitsers/Japanse alliantie

Albron met Zwitsers/Japanse alliantie

Albron heeft een alliantie met Zwitserse en Japanse cateraars. Daartoe is in Genève een overeenkomst getekend. De drie partijen gaan intensief kennis uitwisselen op het gebied van contractcatering.

Albron had al een samenwerkingsverband met de Zwitserse cateraar D.S.R. en dat is nu uitgebreid met het Japanse Green House. De drie onafhankelijke cateraars behoren tot de top in hun eigen land. Volgens het trio kenmerken ze zich door een consumentgerichte benadering en het stimuleren van een gezond en gevarieerd eet- en leefpatroon.

Directievoorzitter Teun Verheij over de samenwerking: 'Deze heeft tot doel de kennis van internationale ontwikkelingen en trends uit te wisselen. Vervolgens laten we onze opdrachtgevers en de consument profiteren van de verbreding van onze kennis. Terreinen waarop we gaan samenwerken zijn onder andere menu-engineering, HR, logistiek en benchmarking.'

Van de drie is de Green House (Tokyo) verreweg de grootste. Het in 1947 opgerichte bedrijf telt 6200 werknemers en kende vorig jaar een omzet van 519 miljoen euro. D.S.R., uit 1919 en gevestigd in het Zwitserse Morges, is met 1155 medewerkers en een jaaromzet van 90 miljoen euro in 2005 een stuk kleiner. Albron is met 4200 medewerkers en 220 miljoen euro de grootste onafhankelijke Nederlandse cateraar.