nieuws

Brabantse zorg besteedt half miljoen aan streekproducten

Catering

De VKGE (Vereniging Keukenmanagement Gezondheidzorg), opdrachtgever van het project Een Mooie Maaltijd in Brabant, laat weten dat zorginstellingen in 2010 voor ruim een half miljoen euro hebben besteed aan biologische en/of streekproducten. De vereniging is daar tevreden mee.

Brabantse zorg besteedt half miljoen aan streekproducten

De verwachting is dan ook dat de einddoelstelling van het project (een omzet van een miljoen euro per jaar) gehaald zal kunnen worden.

Een evaluatie heeft duidelijk gemaakt dat er nog veel afzetmogelijkheden liggen met name op het gebied van regionale producten. Maar een centrale regionale distributeur ontbreekt hiervoor nog, aldus projectleider Phyllis den Brok.

Het project ‘Een Mooie Maaltijd in Brabant’ richt zich op een structurele verbetering van de maaltijd in zorginstellingen met gebruik van streekgebonden en biologische producten. De ambiance krijgt daarbij aandacht. Het project heeft een duur van 3 jaar.

Reageer op dit artikel