nieuws

Clemence Ross voorzitter Ik Kies Bewust

Catering

De nieuwe voorzitter van d stichting Ik Kies Bewust is Clémence Ross. De oud-staatssecretaris van Volksgezondheid neemt hiermee het stokje over van tijdelijk voorzitter Harry Brouwer. Met het aanstellen van Ross werd ook een nieuwe publiekscampagne gelanceerd

Clemence Ross voorzitter Ik Kies Bewust

De campagne moet de consument nog meer stimuleren een bewuste keuze in voeding te maken. Het afgelopen jaar steeg de herkenning van het Ik Kies Bewust (IKB) logo onder consumenten van 35% tot 85%, zo bleek tijdens de bijeenkomst in Putten. Het nieuwe voorzitterschap ligt in de lijn van Ross’ politieke carrière en haar huidige functie als directeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging (NISB).

Als voormalig staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was Ross verantwoordelijk voor tal van initiatieven die een gezondere levensstijl bevorderen. Ross ziet in haar nieuwe functie als IKB-voorzitter veel mogelijkheden om deze lijn voort te zetten: ‘Ik Kies Bewust vind ik een prachtig initiatief. Het helpt mensen makkelijker een gezonde keuze te maken. Anderzijds stimuleert het initiatief producenten tot productinnovaties.’

Het logo staat inmiddels op meer dan 1500 producten die minder of weinig verzadigd vet, transvet, zout en (toegevoegd) suiker bevatten. Daarnaast is de Stichting uitgegroeid van de drie oprichters tot maar liefs 65 deelnemers. Maandelijks melden zich nieuwe leden aan; van fabrikanten tot retailers. Onlangs werd Sodexho als eerste cateraar geaccrediteerd, binnenkort volgt Albron.

Reageer op dit artikel