nieuws

Deli XL optimaliseert foodketen Atlant

Catering

Atlant Zorggroep heeft voor zijn verzorgings- en verpleeghuizen een 10 jarige leveringsovereenkomst afgesloten bij foodservice groothandel Deli XL voor het leveren van al het eten en drinken. Voor de Apeldoornse zorginstelling is dit een eerste stap naar een succesvolle reorganisatie van de voedingsdienst.

Deli XL optimaliseert foodketen Atlant

Nieuwe rol voor productiekeuken

In de oude situatie haalde Atlant de maaltijden uit haar eigen productiekeuken. Deze maakte helaas de verwachtingen niet waar en wordt daarom door Atlant afgestoten. Om gedwongen ontslagen van medewerkers zoveel mogelijk te voorkomen zocht Atlant naar een nieuwe huurder van de keuken, die zij heeft gevonden in Eetgemak BV uit Katwijk.

Deli XL neemt in de toekomst voor diverse van haar relaties convenience maaltijden af bij Eetgemak. Hierdoor zal de keuken kunnen blijven produceren, blijft het aantal gedwongen ontslagen bij Atlant beperkt en bespaart Atlant fors op de kosten van de maaltijdvoorziening. Vincent Bos, Directeur Institutioneel bij Deli XL: “Wij zijn natuurlijk verheugd om Atlant als nieuwe klant voor het eten en drinken te contracteren, maar we zijn vooral blij dat we hiermee een win-winsituatie neerzetten voor alle partijen. Niet in de laatste plaats voor de betrokken medewerkers van Atlant”.

KOOK verder uitgebreid

De samenwerking tussen Deli XL en Eetgemak betekent tevens een uitbreiding van KOOK, het eigen pakket koelverse maaltijden en maaltijdcomponenten van Deli XL. Deli XL introduceerde KOOK in 2008 als totaaloplossing voor de institutionele keuken en de producten zijn afgestemd op de behoeften en smaak van de doelgroep. Met Eetgemak voegt Deli XL een nieuwe producent toe die het assortiment van KOOK verder uitbreidt met klantspecifieke dieetcomponenten en seizoensmaaltijden.

Reageer op dit artikel