nieuws

Douwe Egberts verliest zaak over aanbesteding

Catering

De gemeenten Alkmaar en Den Helder hoeven de duurzaamheidseisen in een aanbestedingsprocedure niet te versoepelen om meer leveranciers te laten meedingen naar de uiteindelijke opdracht.

Douwe Egberts verliest zaak over aanbesteding

Dit heeft de voorzieningenrechter in Alkmaar donderdag bepaald in een zaak die was aangespannen door Douwe Egberts Coffee Systems Nederland BV.

Douwe Egberts had de gemeenten voor de rechter gedaagd omdat het bedrijf meent dat zij in de aanbesteding te strikte eisen op het gebied van duurzaamheid stellen. Daaraan voldoen alleen leveranciers die met het Fair Trade-keurmerk zijn gecertificeerd. Douwe Egberts voert dit keurmerk niet en stelt stelt hierdoor bij voorbaat kansloos te zijn in de uitgeschreven aanbestedingsprocedure. Die draait om een zesjarig contract voor levering en onderhoud van warmedrankenautomaten en bijbehorende producten.

Reageer op dit artikel