nieuws

Eindejaarsfeesten stuk soberder

Catering

Partycateraars hebben door de geldcrisis te kampen met flinke bezuinigingen op de eindejaarsfeesten. Er worden annuleringen gemeld en de feesten die wel doorgaan zijn soberder.

Eindejaarsfeesten stuk soberder

Dat meldt De Gelderlander na een rondgang bij cateraars en bedrijven die actief zijn in de evenementenbranche.

‘Bij één op de vijf bedrijfsfeesten is zwaar beknibbeld. De feesten zijn soberder dan eerste de bedoeling was. Annuleringen zijn er ook, dat speelt vooral bij financiële instellingen, de onroerendgoedbranche, de autosector en bij vestigingen van Amerikaanse concerns’, aldus secretaris Leon Kruitwagen van IDEA, de brancheorganisatie van evenementenbureaus, in De Gelderlander.

Kruitwagen: ‘Ze bezuinigingen niet alleen vanwege de uitgaven, maar ook omdat ze het niet gepast vinden om nu te vrolijk het glas te heffen’.

Bitterbal

Bedrijfscateraar Avenance meldt dat bedrijfsfeesten door de crisis vaker in de kantine worden gehouden in plaats van in een kasteel of andere luxe locatie. Directeur Paul Wortelboer van Avenance merkt op dat de aankleding van het diner minder luxe is. ‘De kerstbrunch mag dan opeens maar 25 in plaats van 30 euro per persoon kosten’.

Roland Ernst van evenementenbureau Arjan van Dijk zegt dat de bitterbal het dit jaar wint van het toastje kaviaar en dat bier en witte wijn vaker wordt gekozen dan de exclusievere drankjes met bubbels.

Ook het onderdeel entertainment is ontdaan van franje. Ernst: ‘Waar Frans Bauer garant zou staan voor een spetterende eindejaarspartij, is toch maar gekozen voor een deejay of hobbyband. Scheelt al gauw duizenden euro’s’.

Reageer op dit artikel