nieuws

Europese partycateringkoepel feit

Catering

De oprichting van een Europese belangenvereniging voor partycateraars is een feit. Duitse, Belgische en Nederlandse cateraars hebben onlangs een overeenkomst getekend. De EPCA is een Nederlands initiatief.

Europese partycateringkoepel feit

Oprichter/eigenaar van uitzendorganisatie Mise en Place, Charly van Goch, nam het initiatief om tot een Europese belangenvereniging European Party Catering Association te komen, meldt Rob de Jong (foto) in zijn column op de site van Eventmagazine. Naast Duitse, Belgische en Nederlandse goedkeuring volgt binnenkort ook het ja-woord van de Engelse partycateraars.

Ondersteuning Europarlementariër

Op 30 november gaat een delegatie van de EPCA samen met Europarlementariër Toine Manders naar Brussel om de officiële oprichting, naar Europees recht, te regelen. ‘Manders zal onze initiatieven ondersteunen en ons helpen om Europese middelen te verkrijgen als die voor het realiseren van onze doelstellingen nodig zijn’, aldus De Jong.

Regelgeving Brussel ‘sturen’

De doelstelling van de EPCA is het behartigen van de belangen van de grote Europese partycateraars in Brussel om te voorkomen dat regelgeving vanuit Brussel voor onze branche slecht uitpakt. De communicatie zal voornamelijk digitaal plaatsvinden met één jaarlijkse bijeenkomst. De eerste is op 23 januari 2007 in Maastricht waar de EPCA ook haar eerste plan presenteert voor 2007.

Reageer op dit artikel