nieuws

‘Godfather of popfestivals’ zingt toontje lager

Catering

Misset Catering meldde al eerder over het nakende afscheid van Joost Carlier als directeur bij LOC7000 Events. Het organisatiebureau uit Lochem heeft nu bekend gemaakt dat de grondlegger definitief het stokje overdraagt aan zijn opvolger Ronny Hooch Antink.

‘Godfather of popfestivals’ zingt toontje lager

Carlier (59, foto) was was in feite de eerste organisator in de wereld van een popfestival. In 1967 zette hij op 17-jarige leeftijd een festivalletje op in Lochem. Het grote Woodstock in Amerika volgde ‘schootvoetend’ in 1969. Het leverde hem de bijnaam Godfather van Popfestivals op.

Carlier was verder manager van de Achterhoekse rockband Normaal en bouwde zijn bedrijf LOC7000 uit tot de grootste intermediair voor cateraars bij concerten en festivals en in evenementencomplexen en stadions. Bekend terrein voor LOC is Ahoy en GelreDome en het festival Lowlands. Op dat laatste evenement haalt het 30 man sterke bedrijf een groot deel van de omzet (naar verluidt zo’n 25 miljoen euro) uit. Vooral daar voerde Carlier en vóert LOC de trends van f&b in evenementencatering door.

Buy-out

Vorig jaar al nam Carlier stilletjes aan afscheid. Na een management buy-out heeft zijn opvolger Ronny Hooch Antink het nu voor het zeggen. Al behoudt Carlier nog wel een klein pakketje aandelen. ‘Maar ik heb geen beslissingsbevoegdheid meer’, geeft hij aan. Hij blijft wel (‘op uurbasis, haha’) als adviseur betrokken.

‘In maart word ik 60, een mooi moment om afscheid te nemen. Ik houd geen feestje, dan moet ik half Nederland uitnodigen zodat ze voor een handje naar Lochem moeten komen. Ik ga lekker Europa doorfietsen en wie weet blijf ik wel ergens hangen. Ik stuur wel een kaartje.’

‘Hét voorbeeld van publiekscatering’

‘Lowlands 2008: perfect cateringweer’

‘Gelredome wisselt publiekscateraar’

‘Besteding catering festivals boven opbrengst entree’

‘Forse plus catering Lowlands’

‘LOC7000 doet publiekscatering North Sea Jazz’

Reageer op dit artikel