nieuws

Groot multiservice contract voor Facilicom

Catering

Facilicom heeft een multiservices contract gesloten met Vopak, de wereldmarktleider op het gebied van onafhankelijke opslag van vloeibare bulkgoederen. Vanaf 1 januari 2009 wordt een breed pakket aan facilitaire diensten, onder andere catering, onderhoud, schoonmaak, beveiliging en contractmanagement gefaseerd doorgevoerd.

Groot multiservice contract voor Facilicom

Het gaat betreft een contract van drie jaar met een optie tot verlenging van 2 jaar. Dat heeft Facilicom (met als cateringdochter Prorest) bekend gemaakt. Het multiservicecontract omvat de volgende werkzaamheden: catering, terreinonderhoud, ongediertebestrijding, onderhoud gebouwen & gebouwgebonden installaties, afvalverwerking, beveiliging, schoonmaak, interne en externe verhuizingen, kantoorvoorzieningen.

Tevens neemt Facilicom het contractmanagement van diensten als travel services, autolease, persoonlijke beschermingsmiddelen en printers en copiers uit handen. Vopak denkt met Facilicom de partner te hebben gevonden, die het mogelijk maakt naast professionalisering ook een serieuze efficiencyslag door te voeren in de bestaande decentrale facilitaire organisatie van Vopak.

Hans Gennissen, directeur van Facilicom (foto): ‘Je ziet dat steeds meer opdrachtgevers zich gaan richten op hun core business en hun facilitaire diensten daarom uitbesteden. Met dit soort multiservices-contracten heeft de opdrachtgever het gemak uiteenlopende facilitaire diensten centraal in te kunnen kopen, en desgewenst zelfs het management aan ons over te laten.’

Reageer op dit artikel