nieuws

Hoofdverdachte ontvoering Melchers naar Nederland

Catering

Izaan M., een van de hoofdverdachten van de ontvoering van cateraar Claudia Melchers, wordt over ongeveer een maand uitgeleverd aan Nederland. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekendgemaakt. M. zit nu nog gevangen in Brazilië.

Hoofdverdachte ontvoering Melchers naar Nederland

Volgens een woordvoerder heeft het hof in Brazilië op 2 februari al besloten dat de verdachte naar Nederland mocht. Het was daarna nog even wachten op een publicatie van deze beslissing in het justitieel dagblad in het Zuid-Amerikaanse land. M. kon daarna nog in appel gaan. De publicatie vond plaats op 2 maart. Of de verdachte nog beroep heeft aangetekend, weet het OM niet. Het is in elk geval zeker dat de verdachte eindelijk naar Nederland komt, zei de zegsman.

Claudia Melchers werd op 12 september ontvoerd uit haar woning in Amsterdam Oud-Zuid. De kidnappers eisten 300 kilo cocaïne. Melchers beloofde hun in plaats daarvan 5 miljoen euro. Dat geld zou ze betalen na haar vrijlating. Drie dagen later kwam ze in de buurt van Arnhem vrij. Het losgeld is nooit betaald.