nieuws

Instellingen bieden minder keus in voorgerechten

Catering

Ten opzichte van vorig jaar bieden meer instellingen voorgerechten aan, maar de keuzemogelijkheden en de breedte van het aanbod zijn afgenomen. Dit blijkt uit FSP 3, de nieuwste editie van FoodServicePeil Instellingen.

Instellingen bieden minder keus in voorgerechten

84 % van de instellingen biedt voorgerechten aan. Vorig jaar lag dat percentage op 76 %, aldus Foodinc dat het onderzoek uitvoerde. Dit betekent niet dat de cliënt dagelijks kan kiezen uit diverse voorgerechten. Het aantal instellingen waar men de mogelijkheid biedt om dagelijks een voorgerecht te kiezen neemt bijna met de helft af tot 15 %.

De helft van de instellingen biedt cliënten keus als het gaat om de voorgerechten. ‘Maar de breedte van het assortiment is versimpeld. Door deze ontwikkeling wordt de complexiteit in de keuken minder en kiest men er vaker voor om voorgerechten zelf te bereiden.’