nieuws

Kamervragen PVV: ‘Vegetarische dagen betuttelend

Catering

PVV-kamerlid Gerbrands heeft Kamervragen gesteld over de campagne EatGreen at Work bij overheidsinstellingen. Doel van de campagne is om één keer per week een lekkere vegetarische lunch in het zonnetje te zetten. Gerbrands vindt dat betuttelend.

Kamervragen PVV: ‘Vegetarische dagen betuttelend

EatGreen at Work is een initiatief van de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB). De vijf grootste bedrijfscateraars bieden in het kader van de campagne ten minste één dag in de week een vegetarische lunch aan. In honderden restaurants wordt meegedaan aan de campagne.

De NVB is verbaasd over de ophef in politiek Den Haag. Op veel van de thema’s die in de campagne worden genoemd, heeft de overheid zich in internationale verdragen verbonden aan doelstellingen die vaak bij lange na niet worden gehaald. Floris de Graad: ‘Vanuit PVV en VVD bestaat blijkbaar wat weerstand tegen de campagne. Beide partijen stellen dat burgers zelf wel beslissen of ze vlees of vegetarisch eten. Dat is precies waar de EatGreen at Work voor staat. Het is daarom consequenter dat de heer Gerbrands ervoor pleit de campagne uit te breiden, zodat gasten alle dagen van de week ook een lekkere vegetarische lunch kunnen nemen. Dan kunnen mensen pas echt kiezen wat ze eten.’

Reageer op dit artikel