nieuws

Meer producten van boeren bij Nijmeegse zorginstellingen

Catering

Zorginstellingen in Nijmegen kiezen steeds vaker voor producten van boeren uit de directe omgeving. Ze zetten hun cliënten liever een smakelijke, verse maaltijd voor, met eten dat zo van het land komt.

Meer producten van boeren bij Nijmeegse zorginstellingen

Door de korte afstanden en de verbondenheid met de producenten, is het eten supervers, zeer smakelijk en weten de mensen waar en bij wie het vandaan komt. De boeren krijgen eerlijke prijzen en het voedsel maakt relatief weinig kilometers.

Het initiatief komt van Oregional, de eerste agrarische gebiedscoöperatie in Nederland, in de streek rondom Nijmegen. Oregional is de eerste die op deze manier de krachten van boeren weet te bundelen in een duurzaam samenwerkingsverband.De gebiedscoöperatie biedt boeren een alternatief voor de reguliere afzetkanalen waar concurrentie, prijsdruk en volumes de hoofdrol spelen. Boeren die kiezen voor Oregional vinden het belangrijk om zich te kunnen richten op kwaliteit, onderscheidende, smaakvolle producten en een bewuste manier van omgaan met grond, planten en dieren.

Vorig jaar startte de Sint Maartenskliniek met de inkoop van verse producten van Oregional. Inmiddels hebben meer zorginstellingen zich aangesloten, zoals Kalorama, een zorgorganisatie met onder meer twee verpleeghuizen, een verzorgingshuis, een hospice en een centrum voor doofblinden en GGZ Nijmegen, met onder andere de Pompekliniek.

De instellingen kiezen voor vers uit de streek omdat gezond en smakelijk eten beter is voor patiënten en bewoners. Ook voor personeel en bezoekers is het goed om te weten dat bijvoorbeeld fruit, groenten en eieren uit de buurt komen. Bovendien bevestigen de instellingen zo hun band met de regio en met duurzame voedselproductie.

Meer zorgcatering:

Reageer op dit artikel