nieuws

Onduidelijkheid over ‘cateringstrijder’ John Roest

Catering

John Roest, de man die al jaren strijd voor de belangen van cateringmedewerkers die enkele jaren geleden over moesten gaan van Heineken naar Albron, zegt op non actief te zijn gesteld. Zijn werkgever Albron ontkent dit.

Onduidelijkheid over ‘cateringstrijder’ John Roest

Roest strijdt al jaren voor het belang van cateringmedewerkers die in zijn ogen sinds de uitbesteding van de catering bij Heineken in Amsterdam aan Albron er flink op achteruit zijn gegaan. Zijn strijd krijgt vorm in juridische procedures en media-aandacht. De zaak komt waarschijnlijk zelfs voor het Europese Hof.

Na een recent interview met Misset Catering meldde Roest op non actief te zijn gesteld door zijn werkgever. Albron ontkent dit en zegt dat Roest ‘tijdelijk vrijgesteld is van werkzaamheden met behoud van salaris’.

John Roest wierp zich vijf jaar geleden op als woordvoerder van cateringmedewerkers bij het uitbesteden van de catering bij Heineken aan Albron. Volgens Roest waren de arbeidsvoorwaarden bij Heineken stukken beter dan nu bij Albron dat gebruik maar van de contractcatering cao. Roest, die ook actief is voor de vakbond FNV en OR-lid is bij Heineken in Amsterdam, vecht dit aan met juridische procedures.

Misset Catering interviewde Roest over deze slepende kwestie. Zijn uitlatingen zouden mede te maken hebben met de tijdelijke werkloosheid van Roest. Het interview van John Roest is te lezen in de Misset Catering die op 19 februari.

Reageer op dit artikel