nieuws

Opleiding voor instellingskok in de maak

Catering

In september 2008 moet er een nieuwe opleiding voor instellingskoks zijn. Te beginnen in Rotterdam, later moet de opleiding landelijk worden doorgevoerd. Dat wil Bas van der Graaff, voorzitter van de Vereniging Keukenhoofden Rotterdam en Omstreken, VKRO.

Opleiding voor instellingskok in de maak

De opleiding moet gaan heten Zorg gastheer/vrouw. Een werkgroep houdt zich bezig met de competenties, plannen en inhoud van de opleiding. ‘De eisen in instellingen voor voeding zijn totáál anders dan voor horecazaken’, zegt Van der Graaff (foto) in de nieuwsbrief van vakblad Grootkeuken.

In 2000 schafte de overheid specifieke scholing voor instellingskoks af. De bestaande koksopleiding werd veranderd, destijds al zeer tegen de zin van Van der Graaff. Hij geeft aan Grootkeuken aan dat ‘wel enkele horecakoks de overstap maken naar de instellingenwereld, maar er werken ook veel ongeschoolde medewerkers in de keukens, terwijl professionele kennis juist erg belangrijk is.’

Van der Graaff wil volgend jaar september in Rotterdam met de opleiding starten, later zou een landelijke uitrol moeten volgen.

Reageer op dit artikel