nieuws

Partycatering: 340 miljoen euro

Catering

De totale omzet van de partycatering in Nederland bedraagt 340 miljoen euro. Dat blijkt van onder meer de Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars (NVEP). Misset Catering brengt in haar septembernummer een exclusief en uitgebreid verslag van dit onderzoek.

Partycatering: 340 miljoen euro

Branchevereniging NVEP gaf opdracht voor het onderzoek omdat het branchebreed ontbrak aan actueel cijfermateriaal. Samen met de Hogere Hotelschool Maastricht en het bedrijfschap Horeca en Catering is er nu het nieuwe Marktonderzoek Partycatering. In het septembernummer van Misset Catering wordt uitgebreid verslag gedaan. Nu wordt alvast een exclusief tipje van de sluier opgelicht.

Het onderzoek is uitgevoerd bij 586 bij het bedrijfschap geregistreerde partycateraars. De totale omzet van de partycatering in Nederland is goed voor 340 miljoen euro. De NVEP-leden beslaan 38% van deze omzet, ofwel 131 miljoen euro. Het gemiddelde aantal gasten per partij ligt tussen de 50 en 100, terwijl de gemiddelde besteding 37 euro per gast bedraagt.

Behalve de harde cijfers komt ‘softe’ informatie ook aan bod. Zoals de hogere waardering voor het aanbieden van een totaalproduct of de toenemende vraag van opdrachtgevers naar maatwerk.

Het doel van het onderzoek was voor de NVEP tweeledig. Enerzijds het in kaart brengen van de markt en daar de branche mee te dienen, anderzijds het kunnen vergelijken met die markt. Er zijn overigens al plannen voor een vervolgonderzoek, waarbij het definiëren van de partycateringbranche aan bod komt.

Aan het onderzoek wordt uitgebreid aandacht besteed in Misset Catering. Abonnee worden?

Reageer op dit artikel