nieuws

Presentatie en opschepgerei goed voor gezonde keuze

Catering

Consumptie van gezonde voedingsmiddelen in een kantine is te bevorderen door de presentatie en het gekozen opschepgerei. In een saladebar kiezen mensen het eerst voor de makkelijk bereikbare ingrediënten.

Presentatie en opschepgerei goed voor gezonde keuze

Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek, waar Food Holland over schrijft. Ook Distrifood Daily haalt het aan.

Verschil tang of lepel

Van de producten die achteraan of in het midden liggen, schept men 8 tot 16 procent minder op. Het neerleggen van een tang in plaats van een lepel, resulteert bij alle ingrediënten in lagere consumptie, gemiddeld 17 procent.

Kennisfestival

Het vijfde Food4you-kennisfestival richt zich met het thema ‘Good Food, Better Mood’ op de manier waarop voeding de stemming beïnvloedt. Het festival vindt plaats van 1 tot 15 oktober, op locaties in Wageningen, Ede en Barneveld. Voor het evenement werken Wageningen UR en Rijn IJssel Vakschool Wageningen onder meer samen met Organisatiebureau Wageningen (OBW) en het voedingsziekenhuis Gelderse Vallei.

Reageer op dit artikel