nieuws

Proefdiervrij adviseert hoofden Facilitaire Dienst

Catering

Alle hoofden Facilitaire Dienst van de landelijke, provinciale en gemeentelijke overheden in ons land hebben de eerste Proefdierenvrij nieuwsbrief ontvangen. De afzender wil overheden aanzetten tot het gebruik van proefdiervrije schoonmaakmiddelen.

Proefdiervrij adviseert hoofden Facilitaire Dienst

In de nieuwsbrief wordt ingegaan op good practices, hoe proefdiervrij schoonmaken te realiseren is en de laatste informatie over het proefdierbeleid in Nederland en Europa.

De e-letter volgt na verschillende acties en oproepen aan gemeenten, provincies en waterschappen in Nederland om over te gaan tot het gebruik van proefdiervrije schoonmaak- en cosmeticaproducten zoals zeep.

‘Helaas is er nog onvoldoende bekend over de mogelijkheid om verantwoord schoon te maken met proefdiervrije schoonmaakmiddelen. Proefdiervrij wil hierin verandering brengen’, aldus directeur Marja Zuidgeest van de vereniging Proefdiervrij.

Reageer op dit artikel