nieuws

Prorest Catering de ruimte in

Catering

Het Europese research- en technologiecentrum voor de ruimtevaart ESA-ESTEC in Noordwijk heeft opnieuw gekozen voor Facilicom Facility Solutions als integraal facilitair dienstverlener. Het nieuwe contract houdt ook een ruime opdracht in voor Prorest Catering, dat de nieuwe cateraar is van ESA-ESTEC.

Prorest Catering de ruimte in

Sterker: catering neemt de meeste ruimte in beslag van het integrale facilitaire contract, waarin ook andere divisies van Facilicom werkzaam zijn. Prorest beheert en exploiteert vanaf de start van het nieuwe contract de verschillende bedrijfsrestaurants van ESA-ESTEC, waarvan ongeveer tweeduizend medewerkers iedere dag gebruik maken.

Warme maaltijd

Het internationale karakter van de ruimteorganisatie zorgt ervoor dat liefst 90 procent van de medewerkers dagelijks een warme maaltijd gebruikt op het werk, vertelt Prorest. Naast de lunchvoorziening verzorgt de cateraar ook de buffetten en diners bij vergaderingen en speciale bijeenkomsten. En de Coffee Corner is de gehele dag toegankelijk voor het ESA-personeel.

Internationale behoeften

Het technisch onderzoekscentrum in Noordwijk is vijf dagen per week geopend en wordt bevolkt door medewerkers uit heel Europa. Die zijn vaak langere tijd in Nederland gestationeerd, waardoor Prorest volop rekening dient te houden met de verschillende behoeften van medewerkers en hun familieleden, die in het weekend overkomen.

Sportcomplex

Het personeel van ESA-ESTEC kan de hele week door gebruik maken van een groot multifunctioneel sportcomplex. In de zogenoemde Escape bar van dat sportcomplex staan zeven dagen per week ook Prorest-medewerkers. Het cateringteam dat in Noordwijk actief is, telt in totaal 50 medewerkers, die onder leiding staan van een speciaal ingezette accountmanager.

Reageer op dit artikel