nieuws

PvdA wil catering in trein weer terug

Catering

Het wordt de hoogste tijd dat de catering weer terugkeert in de trein. Koffie in de trein maakt de NS een stuk aantrekkelijker. Dat vindt Tweede Kamerlid Diederik Samsom. Hij vindt gehoor bij minister Camiel Eurlings.

PvdA wil catering in trein weer terug

Samsom wil dat Verkeersminister Camiel Eurlings regelt dat de catering weer terugkeert op het spoor. ‘Een trein is nu vaak net een rijdend leeg koekblik’, aldus Samsom in het Algemeen Dagblad. Eurlings geeft in diezelfde krant een dag later al aan mee te willen werken: ‘Ik ga hier op aan dringen bij de NS.’

Woordvoerder Michiel Jonker van de NS wijst erop dat vanwege de hoge kosten in 2003 is besloten de catering in de trein stop te zetten, en dat sindsdien in diverse Intercity’s alweer koffie wordt aangeboden.

Reizigersvereniging Rover zegt dat de terugkeer van koffie, thee, fris en snacks in de treinen te mager is. Rover pleit voor een soort van ontmoetingsruimte in de trein waar reizigers kunnen eten, drinken en bellen.