nieuws

Rallyauto Van der Loo in zwaar weer

Catering

De auto van partycateraar Gert Jan van der Loo is tijdens de rally Amsterdam-Peking in zwaar weer terecht gekomen. De auto werd verscheept en de boot kwam tijdens de overtocht van Baku naar Turkmenbashi in onweer terecht. Van der Loo stak met een vliegtuig over en moest noodgedwongen een rustdag nemen.

Rallyauto Van der Loo in zwaar weer

Na een reis door Turkije, Georgië en Azerbeidzan liep de ferry die de classic cars moest overbrengen een vertraging op van 12 uur. Boosdoeners: onweer en een stormachtige Kaspische Zee. De deelnemers hebben een verplichte rustdag en verkenden Turkmenbashi in Turkmenistan. De logistiek van de rally wordt volledig op z’n kop gezet. Hierdoor liep de rally vertraging op en moeten de ‘verloren’ kilometers worden ingehaald middels een dubbele etappe.

Van der Loo was in Azerbeidzan vooral de goede wegen en de ‘extreem lieve mensen’ opgevallen. ‘Al moesten we ook veel kuilen ontwijken’. Aan de telefoon met Misset Catering gaf hij aan ‘dat de auto een probleempje had gehad met de startonderbreker. Met mezelf is alles goed en nee, ik heb nog geen ruzie gehad met maatje Cees van Rijswijk.’ De twee hopen ondanks het tijdverlies toch op 14 augustus op het Tiananmen-plein, of het Plein van de Hemelse Vrede, in Bejing (Peking) te finishen.

Bekijk ook deze artikelen over Van der Loo en ‘zijn’ rally:

Van der Loo maakt het huiselijk

Van der Loo op weg naar Peking

17.500 kilometer trip Van der Loo gaat door

Van der Loo klaar voor 17.000 kilometer rallly

Reageer op dit artikel