nieuws

Sodexho en Deli XL sluiten megadeal

Catering

Cateraar en facilitair dienstverlener Sodexho sluit een vijf jaar durend megacontract met foodservice groothandel Deli XL, ter waarde van 100 miljoen euro per jaar. Deli XL wordt daardoor de totaalleverancier voor alle 1.350 locaties van Sodexho.

Sodexho en Deli XL sluiten megadeal

Deli XL en Sodexho werken al meer dan dertig samen, waarbij Deli XL sinds 2005 de logistieke dienstverlener is voor zeven van de tien Sodexho-locaties.

In het nieuwe contract is afgesproken dat Deli XL voor minimaal vijf jaar de hoofdleverancier wordt voor alle locaties van Sodexho. ‘Wij zijn erg blij met het vertrouwen dat Sodexho ons geeft en zien dit nieuwe en uitgebreide contract als erkenning van onze inzet in de afgelopen jaren’, aldus Dick Slootweg, managing director van Deli XL.

Sodexho zet deze stap om de levering aan al haar locaties verder te optimaliseren, zo meldt directievoorzitter Hans Rijnierse van Sodexho Nederland. ‘Dit contract past binnen de internationale inkoopstrategie van Sodexho. Daarnaast draagt het open partnership tussen onze beide organisaties bij aan een verdere logistieke optimalisatie’.

Het nieuwe contract omvat dan ook afspraken over een verdere afstemming van logistieke processen en automatisering van bestelprocessen op de verschillende locaties.

Annemieke van Donkelaar, supply chain manager bij Deli XL: ‘Zowel in de afgelopen jaren als bij dit nieuwe contract laten wij zien ook zelf te investeren in onze infrastructuur en daarmee realiseren we voor beide partijen samenwerkingsvoordelen’.

Sodexho en Deli XL zetten zich beiden in om de nieuwe afspraken succesvol uit te voeren, waarbij de doelstelling is om op 1 januari 2008 de transitie op hoofdlijnen voltooid te hebben.

Reageer op dit artikel