nieuws

Sodexho zoekt gezondste bedrijf

Catering

Sodexho heeft iets nieuws. De grootste cateraar van Nederland gaat op zoek naar het gezondste bedrijf van Nederland. Het initiatief past in de nieuwe bedrijfsstrategie van Sodexho.

Sodexho zoekt gezondste bedrijf

Vandaag is de website www.gezondstebedrijfvannederland.nl. gelanceerd. Hierop kan iedere werknemer van elk bedrijf in Nederland er achterkomen hoe gezond zijn of haar werkomgeving en hij of zij zelf is. Maar ook hoe het beter en vooral gezonder kan.

Nieuwe bedrijfsstrategie
Over de reden van het initiatief is Sodexho duidelijk. ‘De gemiddelde Nederlander is 40 procent van zijn wakkere tijd aan het werk. En via onze catering- en facility managementactiviteiten is Sodexho zeer betrokken bij de omgeving en sfeer waarin dat werken zich afspeelt. Wij voelen ons daarvoor verantwoordelijk. Met de site brengen we gezondheid tijdens het werk maximaal onder de aandacht.’ Het initiatief past in de nieuwe bedrijfsstrategie van Sodexho waarin een grote rol is weggelegd voor facility. ‘We zijn binnen twee jaar nummer één in facilitymanagement’, zei Sodexho-directievoorzitter Hans Rijnierse in de april-editie van Misset Catering. De overname van KLM Facility, die aanstaande is, moet daar ook voor zorgen.

Goede werkplek
Volgens Sodexho gaat het bij een gezond bedrijf en dito medewerkers meer om alleen maar verantwoord eten en drinken en voldoende bewegen. ‘Het heeft ook te maken met je werkomstandigheden, variërend van frisse lucht en goede stoelen tot hygiëne en niet in het minst een prettige collegiale sfeer.’

Reageer op dit artikel