nieuws

Sterke groei partycatering

Catering

Er zit sterke groei in het aantal bedrijven dat gespecialiseerd is in partycatering. Eind vorig jaar waren 591 partycateraars ingeschreven bij het bedrijfschap Horeca en Catering. Een jaar eerder waren er dat nog ‘maar’ 532.

Sterke groei partycatering

Dat betekent een groei van elf procent ten opzichte van 2004. Dat staat in het jaarverslag over 2005 van het bedrijfschap, dat onlangs uitkwam. Zit er in de party- en eventbranche groei, dat geldt niet voor de bedrijfscatering. Het aantal gecaterde bedrijfsrestaurants (circa 4.250) groeide in 2005 niet. Toch is er volgens het schap voldoende potentieel om de markt te laten groeien.

Het wijst daarbij onder meer naar de relatief lage inzet van de externe cateraar in de zorg (7%). En ook op het feit dat er zo’n 9.000 ondernemingen zijn die nog geen bedrijfsrestaurant hebben. Uit andere cijfers uit het jaarverslag blijkt dat de totale omzet in de contractcatering in 2005 1,3 miljard euro bedroeg, er dagelijks twee miljoen maaltijden worden verstrekt en de gemiddelde bezetting van een bedrijfsrestaurant uit vier medewerkers bestaat.

Reageer op dit artikel