nieuws

Voedselveiligheid bij cateraars prima

Catering

Landelijk bekende cateraars hebben hun voedselveiligheid goed op orde. Dat blijkt uit controles van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Ook keurslagers krijgen een pluim van de VWA.

Voedselveiligheid bij cateraars prima

Dat laat de VWA weten op haar website. De gegevens over de voedselveiligheid onder hotels, restaurantketens, bakkerijen en supermarkten worden in de loop van 2009 verwacht.

Levensmiddelenbedrijven die risico’s voor de voedselveiligheid aantoonbaar weten te beheersen, krijgen van de VWA minder controles. In de toezichtsystematiek van de VWA zijn dat ‘groene’ bedrijven.

Bedrijven die de risico’s niet aantoonbaar weten te beheersen, krijgen extra aandacht, meldt VWA. Dat zijn ‘oranje’ bedrijven. Bij de bedrijven in de categorie ‘rood’ zet de VWA extra middelen in om acute risico’s te voorkomen.

De ‘groene cateraars’ zijn Albron, Appèl, Avenance Catering, Eurest, Mondial, Prorest, SAB en Sodexo. VWA laat in een toelichting weten dat cateraars, die niet genoemd worden, niet per definitie ‘niet groen’ zijn. De VWA heeft de controlegegevens openbaar gemaakt van een beperkt aantal formulebedrijven en hoopt per jaar een beperkt aantal bedrijven toe te voegen.

Reageer op dit artikel