nieuws

Weer stijgende omzet Unilever

Catering

Unilever heeft haar omzet voor het eerst in drie jaar weer zien stijgen. De wereldwijde omzet over 2006 van de producent van onder meer Bertolli, Unox en Dove nam toe tot 39,6 miljard euro. Ook de omzet in Nederland steeg.

Weer stijgende omzet Unilever

De bedrijfswinst steeg vorig jaar met zeven procent tot 5,4 miljard euro. De omzet groeide tot 39,6 miljard euro, een stijging van drie procent ten opzichte van 2005. In Nederland groeide de omzet met 4,5 procent tot 1,14 miljard euro. ”We hebben in Europa voor het eerst in drie jaar groei gerealiseerd,” aldus de scheidende financieel directeur Rudy Markham. ”Het herstel in Europa is breed en is vooral gedreven door innovaties, waaronder in ijs en soep. Wij zijn van plan om deze ontwikkeling vast te houden.”

Fors meer advertentiebudget
Unilever heeft vorig jaar fors ingezet op reclame en promoties om de verkopen op te stuwen. Het marketingbudget werd verhoogd met driehonderd miljoen euro. Het advertentiebudget in Nederland groeide tien procent.

Reageer op dit artikel