nieuws

Winstgevendheid catering Olympische Spelen betwijfeld

Catering

Ego en pr’. Dat zouden de enige redenen zijn om te cateren op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Insiders van de Britse cateringindustrie trekken de winstgevendheid van contracten sterk in twijfel.

Winstgevendheid catering Olympische Spelen betwijfeld

Dat is te lezen op Catersearch.com, de site van Caterer & Hotelkeeper, het Engelse zusterblad van Misset Catering. Het organisatiecomité van de Olympische Spelen én de Paralympics heeft cateraars inmiddels uitgenodigd om te bieden op een of meer van de twaalf foodservice contracten.

De kosten voor een zogeheten bid winning tender zou ondernemingen zware problemen kunnen bezorgen. ‘De meeste cateraars op voorgaande Olympsiche Spelen zijn erbij ingeschoten. Je loopt het risico door alles te gooien op een contract van vier weken en je dagelijkse business te schaden voor iets dat verliesgevend is’, aldus een van de insiders. ‘Het kan alleen gaan om ego en pr.’

Een andere bron vertelt aan Caterer dat ook de kosten van de voorbereiding (‘Two years of effort’) in acht genomen moeten worden. De De organisatie van de Londense Spelen biedt meerdere cateringcontracten aan in om zo ook kleinere spelers de kans te geven. Maar het tenderproces wordt gezien als een lastig te nemen eerste horde.

Meer party- en eventcateringnieuws:

Reageer op dit artikel