nieuws

Albron: ‘Center Parcs-contract was eerste jaar rampzalig

Catering

Het Center Parcs-contract was het eerste jaar rampzalig. Dat zegt Albron-topman Teun Verheij over de start van het 10-jarige pachtcontract met de bungalowgigant. Verheij zegt leergeld te hebben betaald in het eerste jaar van de megadeal met Center Parcs.

Albron: ‘Center Parcs-contract was eerste jaar rampzalig

‘Er kwamen in 2011 minder gasten naar de restaurants dan verwacht. We hadden een jaar nodig om te snappen wat de dynamiek is van een vakantiepark. Je moet zo’n restaurant in een vakantiepark in feite runnen als een strandtent’, aldus Verheij in Het Financieele Dagblad, doelend op veel kinderbezoek in het restaurant en het informele karakter van de zaak.

Verheij stelt dat hij vooraf betere afspraken met Center Parcs had moeten maken voor economische mindere tijden. Het verdienmodel is inmiddels bijgesteld en gaat nu uit van een langere bezetting van de restaurants. Gevolg is dat de geplande investering van 25 miljoen euro in de restaurants van Center Parcs, voorlopig blijft steken op 10 miljoen euro.

In de zomer van 2010 sloot Albron een 10-jarig contract met Center Parcs voor de exploitatie van restaurants en supermarkten in de parken in Nederland en België. Met de overeenkomst zou de cateraar er 100 miljoen euro aan omzet bij krijgen.