nieuws

Bedrijfscateraars kiezen vaker voor biometrisch betalen

Catering

Biometrisch betalen in bedrijfsrestaurants is bezig aan een opmars. Dat meldt cateraar Albron in een persbericht.

Bedrijfscateraars kiezen vaker voor biometrisch betalen

Steeds meer bedrijven melden zich om biometrisch betalen in te voeren, aldus Albron.  In samenwerking met transactieverwerker Equens biedt Albron deze nieuwe vorm van betalen sinds enkele maanden aan. DSM Delft is de eerste klant van Albron waar biometrisch betalen gaat worden toegepast in het bedrijfsrestaurant.

Als onderdeel van de service ‘Snel en Simpel Betalen’ biedt biometrisch betalen maximale snelheid aan de kassa en het hoogste betaalgemak voor de klant. Betaling vindt plaats door het aderpatroon in de vinger te scannen. ‘Het is de veiligste biometrische betaalmethode van dit moment.’

Het gemak voor de klant zit in het feit dat hij geen betaalpas of chipknip meer bij zich hoeft te dragen om te kunnen betalen. Ook is er geen gedoe meer met saldo checken en opladen, dit gebeurt automatisch. Voor de cateraar is de snelheid aan de kassa van groot belang. Biometrisch betalen werkt ‘meer dan twee keer sneller’ dan betalen met de betaalpas.

Albron introduceert de nieuwe betaalvorm de komende tijd in steeds meer van haar restaurants. De eerste locatie is DSM in Delft. Daar kunnen klanten zich inmiddels aanmelden voor deelname. Manager Site Affairs Bram Reijke: ‘Binnen DSM Delft wordt positief gereageerd op de introductie van biometrisch betalen. Wij verwachten dat vooral de snelheid van deze betaalmethode aantrekkelijk is voor onze medewerkers.’

Reageer op dit artikel