nieuws

Minister Schippers: minder calorieën maakt jong

Catering

Het consumeren van minder calorieën kan het verouderingsproces tegengaan en zelfs leiden tot verjonging. Dat zei Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, op het Jaardiner 2013 van Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties) en de FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie).

Minister Schippers: minder calorieën maakt jong

Het jaardiner 2013 stond in het teken van energie. De minister die niet mee at, maar na haar praatje meteen vertrok, sprak over zout, vet en suiker. Dat mag allemaal wel wat minder. Sterker nog: dat moet minder. ‘Wij Nederlanders eten te veel zout.’

Gelukkig zijn er initiatieven die ervoor zorgen dat er grote stappen op weg naar gezondere voeding worden gezet, aldus Schippers, die liet weten dat er mogelijkheden om het probleem aan pakken. Als voorbeeld haalde ze de pizza aan. ‘De ene pizza bevat drie keer zo veel zout dan de andere. Het is dus heel goed mogelijk om de hoeveelheid zout in voeding terug te dringen.’

Reageer op dit artikel