nieuws

Theater voor medewerkers BrabantZorg

Catering

Op 7 november aanstaande organiseert BrabantZorg in Uden een gastvrijheidssymposium voor alle gastvrouwen en -heren van de 32 locaties van de organisatie. Speciaal voor dit symposium schreef Theater A la Carte uit Utrecht de voorstelling ‘Meer dan Welkom’.

Theater voor medewerkers BrabantZorg

 

 

Op deze manier wil  BrabantZorg haar gastvrouwen en gastheren laten nadenken over gastvrijheid. In de ouderenzorg krijgt gastvrijheid steeds meer aandacht. Maar wat is dat eigenlijk; gastvrijheid? En hoe geef je het vorm? vraagt BrabantZorg zich af.

Naar aanleiding van herkenbare scènes gaat een gespreksleider van Theater A la Carte met het publiek in gesprek over gastvrijheid.  Met de voorstelling wil BrabantZorg de gastvrouwen en -heren bewust maken van de bijdrage die zij zelf kunnen leveren aan de beleving en het welbevinden van de cliënten.

 

Theatermakers

Twee theatermakers liepen op verschillende locaties van BrabantZorg mee, om een ‘kijkje in de keuken’ te nemen. Dit alles heeft geleid tot herkenbare, grappige en ontroerende scènes, meldt de organisatie.  In de voorstelling wordt onder andere ingegaan op het verschil tussen werken vanuit een zorggedachte of vanuit een horecagedachte, hoe je als gastvrouw kunt  bijdragen aan het welbevinden van de gast, hoe je omgaat met de rol van de familie, maar ook persoonlijke verzorging en elkaar aanspreken op gedrag komen aan de orde. Theater a la Carte voert de voorstelling twee keer op, zodat zoveel mogelijk medewerkers deze bij kunnen wonen.

Reageer op dit artikel