nieuws

Belgen eten ongezond tijdens examens

Catering

Tijdens de examens eet vier op de tien studenten ongezonder dan tijdens de rest van het jaar. Er zijn ook studenten die juist gezonder eten in deze periode. Bijna een kwart zegt gezonder te eten, zo meldt Nieuwsblad.be.

Belgen eten ongezond tijdens examens

Het eetpatroon van de resterende 37 procent verandert tijdens de examens niet. Dat blijkt uit een enquête van CM onder 1.650 studenten tussen de 18 en 24 jaar. Met ongezonder bedoelen de studenten dat ze minder zelf koken en vaker kiezen voor kant-en-klare maaltijden en ongezonde tussendoortjes.

De onderzoekers zijn van mening dat de prestaties van de studenten er op achteruit gaan als ze niet goed eten. CM merkt op dat er nog werk aan de winkel is als het gaat om de  eetgewoonten van de Vlaamse studenten. ‘Slechts een vijfde eet elke dag fruit, en maar de helft eet dagelijks groenten.’

Reageer op dit artikel