nieuws

Boek over mobiele keukens en streetfood in Nederland

Catering

Het boek Reizende Sterren dat in mei zal verschijnen, besteedt aandacht aan het fenomeen mobiele keuken. De eigenaren vertellen in dit boek hun verhaal. Ook geven ze recepten prijs. Nederland kent inmiddels meer dan 180 mobiele keukens, zo meldt auteur Monica Abdoel die het boek in samenwerking met The Food Line-up samenstelde.

Boek over mobiele keukens en streetfood in Nederland

De eigenaren van de mobiele keukens zijn gepassioneerde ondernemers die met elkaar door hun veelal artistieke initiatieven een vernieuwend en dynamisch beeld geven van streetfood in Nederland, zo blijkt. Van bloemkoolcouscous met pistache pesto in Amsterdam tot oerbiet-appelsap en broodje ‘Wadden’ in Leeuwarden. ‘Streetfood ondernemers brengen in hun mobiele keukens op een vernieuwende, smaakvolle en verantwoorde manier voedsel lokaal – op onder meer markten en festivals – dichtbij de consument. Eerlijk, met oog op de oorsprong van de producten en met creatief gekozen ingrediënten delen zij hun passie in het eten dat zij serveren.’

QR Code

Het boek Reizende Sterren is een verzamelwerk van creatieve mobiele keukens. Iedere deelnemer/reizende ster vertelt zijn eigen verhaal, levert een recept van zijn of haar ‘signature dish’ en deelt muziek die past bij zijn of haar mobiele keuken via een QR-code.
Veel ‘Reizende Sterren’ koken met seizoensproducten en schrijven hun menu vaak op een krijtbord. Bij de grafische vormgeving van het boek is daarom gekozen voor een omslag dat voorzien is van schoolbordverf en een krijtje, zodat iedereen die het boek aanschaft een eigen persoonlijke boodschap kan schrijven. Het boek (400 pagina’s) zal in mei verschijnen.

Reageer op dit artikel