nieuws

Half miljoen kinderen ontbijten op school

Catering

Elk jaar begin november doet Het Nationaal Schoolontbijt van zich spreken. Een week lang nog wel. Dit jaar van 3 tot en met 7 november.

Half miljoen kinderen ontbijten op school

Bij deze 12e editie gaan meer dan 500.000 basisschoolkinderen samen ontbijten op ruim 2.500 scholen. Er is een gezond ontbijtpakket ontwikkeld met brood, beleg en drinken. Daarnaast wordt er online lesmateriaal beschikbaar gesteld.

Veel kinderen slaan ’s ochtends nog steeds hun ontbijt over, blijkt uit verschillende onderzoeken. Of ze ontbijten niet gezond. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is, aldus de organisatoren van Het Nationaal Ontbijt.

Om daaraan toe te voegen dat het ook leuk is om samen te ontbijten. Om dat te ervaren gaan ook dit jaar ruim 500.000 kinderen op zo’n 2.500 basisscholen samen ontbijten. Bakkers en supermarkten uit de buurt zorgen ervoor dat al die kinderen op tijd hun ontbijtje krijgen.

Ook buiten basisscholen is er in deze week aandacht voor ontbijten. In navolging van vorig jaar roept de organisatie alle burgemeesters op om met een schooklas op het stadhuis te ontbijten.

Reageer op dit artikel