nieuws

Diervriendelijk vlees niet veel duurder

Catering

Er is maar een klein prijsverschil tussen vlees wat op een diervriendelijke manier tot stand is gekomen en vlees waarvan de totstandkoming gepaard gaat met dierenleed. Dit zei Jemima Jewell van Compassion in Worldfarming tijdens het Horecava Facilitair Congres 2015.

Diervriendelijk vlees niet veel duurder

Dagvoorzitter Rens de Jong vroeg aan Jewell hoe het dan toch mogelijk is dat hij in de supermarkt dubbel zo veel betaalt voor biologische kip dan voor standaard kip. ‘Bezoek ik de verkeerde supermarkt of is er een andere reden dat die kip zo duur is?’ Jewell antwoordde dat ze niet doelde op dieren die op een geweldige manier in de watten worden gelegd en de gelukkigste kippen op aarde zijn,  maar op kippen en andere dieren die een beter leven hebben.

Vanuit de zaal kwam er ook een vraag over dierenwelzijn en halal. Het halal slachten werd ter discussie gesteld.  Jewell: ‘Dat heeft zeker onze aandacht. We staan op het standpunt dat halal-slagers ook op een humane manier te werk kunnen gaan. We maken ons daar ook sterk voor.’

Jewel was een van de sprekers die op dit congres inging op de primaire cliëntwens. Vers en eerlijk koken is aan de winnende hand, zo bleek, convenience ligt onder vuur.

Reageer op dit artikel