Thijs Hollenkamp is Beste manager bedrijfscatering

Thijs Hollenkamp is Beste manager bedrijfscatering
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant Hilversum / Thijs Hollenkamp RTL Nederland

Een uitgesproken winnaar, aldus de jury over Thijs Hollenkamp (PDX Services). Hij is als cateringmanager actief bij RTL Nederland in Hilversum en laat Dirk-Jan Stoop (SAB Catering) en Anita de Niet (BaxterStorey) achter zich, zo bleek tijdens de uitreiking van de Misset Catering Awards op 26 november in Naarden.

De collega’s die hem aanmeldden hebben laten weten dat hij creatief, gastgericht en communicatief is. De juryleden Ruud Baljé en Hayk Simons stelden vast dat die kwalificaties niet overdreven zijn. Het feit dat hij nogal wat bekende Nederlanders onder zijn gasten heeft zitten, speelde geen rol bij de beoordeling, zo meldde de jury. ‘We hebben gekeken naar de wijze waarop hij als cateringmanager functioneert.’

Eitje om 05.00 uur
Maar het blijft natuurlijk wel een bijzondere locatie. Een medewerker van RTL Ontbijtnieuws gaf aan dat hij om 05.00 uur wil ontbijten met een vers eitje. Iedere ochtend opnieuw. Kan niet, kun je dan zeggen, maar Hollenkamp liet zich niet kennen.

Positief veeleisend
Via de magnetron maakte hij het mogelijk dat deze gast zijn eitje krijgt, nog voor het krieken van de dag. Zelf omschrijft Hollenkamp de omgeving waarin hij werkt als ‘positief veeleisend.’ Geen dag is hetzelfde waarbij je als cateringmanager snel in moet kunnen spelen op veranderende omstandigheden. Bij rampen bijvoorbeeld die door RTL Nieuws moeten worden verslagen. De jury: ‘Thijs kan dat. De combinatie van leidinggeven, delegeren en mouwen opstropen gaat hem gemakkelijk af.’

Dirk-Jan Stoop
Dirk-Jan Stoop (SAB Catering) wordt door de jury omschreven als een uitstekende manager. Vakkundig en in staat om het hoofd koel te houden, ook als de druk oploopt en er samengewerkt moet worden met anderen partijen. Stoop is overkoepelend cateringmanager voor vier locaties van Brabant Water (Den Bosch, Vught, Breda en Eindhoven). Hij is in dienst bij Brabant Water en werkt ‘under management’ bij SAB Catering. Hij staat te boek als een positief ingestelde manager, die medewerkers waar nodig duidelijk aanspreekt en aanstuurt

Anita de Niet
Anita de Niet (BaxterStorey) is een duizendpoot met passie. Slaagt er met haar team in om gasten elke dag te verassen met vers bereide producten. Kan terugkijken op een opmerkelijke ‘doorstart.’ Voordat ze bij BaxterStorey actief werd op de betreffende locatie was De Niet hier al in het restaurant werkzaam. In haar eentje welteverstaan. Met de start van de cateraar op deze locatie werd zij manager en aanspreekpunt voor twee extra medewerkers.