nieuws

Ralph Drost Executive Chef bij LaVie Catering

Catering 11773

LaVie zet een nieuwe culinaire koers in met het aantrekken van de nieuwe Executive Chef Ralph Drost. De cateraar wil de beste van Nederland worden op het gebied van eventcatering en ‘Storytelling By Food’. 

Ralph Drost Executive Chef bij LaVie Catering
Met deze nieuwe stap in zijn carrière wil Ralph de ‘ziel terug in het gerecht’ brengen. Zonder duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen uit het oog te verliezen.  Al van jongs af aan weet Ralph dat hij de keuken in wil, om deze dromen waar te maken start hij op zijn elfde met de koksopleiding (de Rooij Pannen). Bij zijn laatste leerbedrijf Restaurant L’Auberge stroomt hij door tot chef de partie. Het harde werk wordt doorgezet bij De Treeswijkhoeve waar Ralph samen met Dick Middelweerd en het toenmalige team een ster weet te behalen. Sinds 2012 is Ralph actief met zijn eigen label ‘by-Ralph’, waar hij bijzondere evenementen mee maakt, van een klein thuisdiner tot het koken voor het Britste Koningshuis en wereldleiders.

Story telling by food

Bij LaVie Catering gaat Ralph de totaalbeleving op grote schaal neerzetten door middel van story telling by food. Daarnaast worden nieuwe recepturen ontwikkeld, waarbij hij goed kijkt naar de producten die hij gebruikt en de keuken van nu. Belangrijk voor Ralph is het respect voor de seizoenen. Er lopen verschillende projecten in allerlei fasen van uitvoering. We zijn bezig om op het dak van het bedrijfspand een kwekers-kas te bouwen om groenten uit eigen “tuin” aan te kunnen bieden. Noem het een variant op Urban farming.  Maar vooral heeft Ralph ontzettend veel zin om samen met het nieuwe team van LaVie Catering aan de slag te gaan. Ralph was eerder chef de partie bij Restaurant L’Auberge, souschef bij Beluga**, souschef bij De Treeswijkhoeve** en chef-kok bij De Fuik*.
Reageer op dit artikel